Ambisiøs HKP inkubatorbedrift

Gransjøberget Viltkjøkken er en av våre ambisiøse inkubatorbedrifter i Hedmark Kunnskapspark AS. Skogingeniør, jaktleder, elgjeger, setereier, vertinne, lokalmatprodusent og gründer Marianne Smitt-Amundsen Wimmer er ikke redd for å satse. Nå søkes det etter sterkt engasjerte og faglige matmennesker til et nytt produksjonsanlegg.

I oktober stod nytt produksjonsanlegg til Gransjøberget Viltkjøkken AS på Schulstad gård i Hernes ferdig. Produksjon går fra lite kjellerlokale – et cateringkjøkken med årlig kapasitet på 1000 tonn til årlig 20 000 tonn. Produksjonskapasitet utvides for å få lønnsomhet med et volum og for å dekke en økende etterspørsel. Nytt lokale gir nye muligheter med økt bruk av kortreiste råvarer som utegris og lam fra de nærmeste naboer.

Profilproduktene er av råvaren elg og storfugl. Lokalt ressursgrunnlag inn i rene matprodukt og bærekraftig produksjon. Sesongene gir grunnlag for produktene og smakene. ”Tradisjonelle produkt” i ny innpakning som ivaretar krav og forventninger i fremtidige marked, nasjonalt og internasjonalt

Etablering og produktutvikling foregår i tett samspill med egen fagressurs i kokk og pølsemaker Hallgerd Tronsmoen. Den første kvinnelige pølsemaker i Hedmark med erfaring bl.a. fra Nortura og Mattilsynet. Fagkompetanse og teknologi kobles med tradisjonelle resepter og godt mathåndverk fra Østerdalen.

Gransjøberget er en familieeid virksomhet som har tatt steg for steg. Utgangspunkt er en setereiendom med og en skogeiendom på 30 000 mål, jaktturisme med utgangspunkt i skogeiendommen og opplevelsen Gransjøberget Sæter. Jegerne kommer fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Slovakia. I sommersesongen tas det i mot grupper for aktivitet og servering på Gransjøberget sæter. Et setertun med sju seterhus og serveringskapasitet for 60 gjester.

http://gransjoberget.no

#inkubator #mat #landbruk #bioøkonomi #biosmia #Hedmark #hedmarkkunnskapspark #hkp #elverum #innlandet #næringsutvikling #utvikling #vekst #gransjøbergetviltkjøkken

Team Gransjøberget Viltkjøkken AS sammen med Landbruks- og matminister Jon Georg Dale under Grüne Woche 2017, Berlin. Gransjøberget Viltkjøkken var representert på den norske stand, og Marianne Wimmer var med i Landbruks- og matministerens næringslivsdelegasjon. Foto: Østlendingen – Bjørn Frode Løvlund

Del artikkelen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kategorier: Inkubator |